Välkommen till Analysskolan

Företagsekonomi och nyckeltalsanalys är ibland lite krångligt, vi ska här försöka hjälpa dig med grunderna för att dina analyser ska bli kraftfulla och pricksäkra.

Gå till AnalysbloggenGå till Nyckeltalsskolan

Förklarande filmer

Ta hjälp av våra förklarande och pedagogiska filmer med bra exempel från den riktiga världen. Aldrig varit lättare att ta till sig nyckeltalsanalyser och hur du ska tänka. (kommer snart)

Nyckeltalsskolan

Vilka nyckeltal ska jag använda mig av i mina analyser och vilka för- och nackdelar finns det med de olika nyckeltalen. Lär dig allt om de bästa nyckeltalen för jämförelser här.

Håll dig uppdaterad

Analysskolans artiklar

Följ gärna vårt flöde av artiklar, nyheter och tips på hur du kan utveckla och lära dig mer om bolagsjämförelser. Vi uppdaterar regelbundet kring ämnen som gör dig starkare i dina jämförelser och analyser av dina konkurrenter eller marknaden i stort.

Analyser och kompetens ökar värdet på ditt bolag

Hur kan analyser hjälpa dig i ditt företagande? Det är en vanlig fråga vi får, låt oss svara på den i denna artikel och ge lite goda tips.

Läs artikel

Här hittar du Stockholms bolagsraketer för 2018!

Är du nyfiken på vilka bolag i din kommun eller ditt län som har presterat bäst? Med några enkla klick får du fram det, vi visar dig!

Läs artikel

Boktips för dig som vill bli ännu vassare på analyser

Med hjälp av vår Analysskola så hittar du väldigt mycket information kring detta men vi kan även rekommendera dessa böcker.

Läs artikel

Vad våra kunder säger

Mycket bättre koll idag!

”Jag har med hjälp av Bisnis Analysskolan och min kontaktperson hos dem fått mycket bättre förståelse för mina analyser. Nu när jag lärt mig grunderna är det lättare att förstå helheten och jag tar idag fram helt egna rapporter som ger mig en mycket klarare bild av min bransch och mina kunder.”

– Eva Lövgren

Förklarande filmer

Nettoomsättning

Detta nyckeltal definieras som summan av intäkterna av försäljning av varor och tjänster med avdrag för lämnade rabatter, moms eller annan skatt som är kopplad till försäljningen. Med andra ord är nettoomsättningen den summa som tillfaller företaget efter att varan/tjänsten är levererad och såld.

Soliditet | Aktieutdelning | Skuldsättningsgrad | > Se alla filmer här! (kommer snart)