Friskolornas riksförbund håller koll på branschutvecklingen för att stötta medlemmarna

Lite kort om Friskolornas riksförbund

Friskolornas riksförbund är en branschorganisation för fristående förskolor och skolor. Våra medlemmar finns över hela landet och i alla olika driftsformer. Närmare hälften av våra medlemmar drivs som ideella- eller ekonomiska föreningar eller stiftelser. Drygt hälften är aktiebolag. De allra flesta är småföretag och driver bara en förskola eller skola, men bland medlemmarna finns också rikstäckande utbildningsföretag.

Förbundet arbetar för att utveckla och höja kvaliteten i svensk förskola och skola utifrån grundpelarna valfrihet för elever och föräldrar, lika villkor för alla aktörer och fokus på kvalitet. Vi hjälper våra medlemmar med rådgivning, utbildningar och nyheter. Förskolor och skolor som är medlemmar i Friskolornas riksförbund står bakom och arbetar i linje med förbundets etiska riktlinjer.

Varför valde ni Bisnis Analys?

Vi fick en demovisning av verktyget och kände att det här är något vi kan ha nytta av i vårt arbete. I debatten framställs det som om friskolor gör stora vinster och ägarna får hög utdelning, vilket inte är korrekt. Vill man veta hur en eller flera branscher utvecklas och hur sanningen ser ut är Bisnis Analys ett utmärkt verktyg.

Ulla Hamilton

VD, Friskolornas förbund

Så använder du data och statistik på rätt sätt

Här kan du ladda ner vår PDF: Använd data och statistik på rätt sätt – En kort guide om hur du smartast arbetar med vår statistik för företagsanalyser, jämförelser och konkurrentanalyser. Är du nyfiken på vårt verktyg eller har funderingar på hur du skulle kunna börja använda dig av företagsanalyser i din verksamhet? Då är du varmt välkommen att slå oss en signal på telefonnummer 08 – 409 14 020 så kan vi gå igenom detta tillsammans med dig.